Springer Nature Dergilerinde Açık Erişim Yayın Yapma: Oku – Yayımla Anlaşması

Sayın kullanıcılarımız,

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL Projesi kapsamında, Springer Nature anlaşması, 2024-2026 dönemini kapsayacak şekilde 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren “Oku & Yayımla” (Read & Publish) modeline dönüştürülmüştür. EKUAL kapsamında 2023 yılında Wiley yayınevi ile gerçekleştirilen Oku-Yayımla anlaşmasından sonra, Springer Nature anlaşması ulusal ölçekte gerçekleştirilen ikinci Oku – Yayımla anlaşması olmuştur.

• Anlaşma kapsamında, Web of Science’da (SCI, SSCI, AHCI) yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Springer Nature Hibrit Dergilerinde “Original Article”, “Review Article” ve “Continuing Education” türündeki yayınlar Açık Erişim  (AE) desteği kapsamında olacaktır.
  • AE makale yayımlama desteği yapılacak dergi listesine (01.01.2024 – 31.12.2024 arası geçerli olan) ulaşmak için tıklayınız . (01.07.2024 tarihinde JCR’da yayınlanacak Q1/Q2 listesi 31.12.2025’e kadar geçerli olacaktır.)
  • Kapsam içindeki Springer Nature hibrit dergilerine gönderilmiş ve kabul edilmiş yayınların, yazarın istemesi halinde, Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmeden, “Açık Erişim”li yayımlanması mümkün olacaktır.
  • Makale başvurusu yaparken, @trabzon.edu.tr uzantılı e-postaların kullanılması AE onay süreçlerinin sorunsuz işlemesi açısından önemlidir.

NOT: Anlaşma kapsamında yıllık AE makale yayımlama kotası bulunmaktadır. Söz konusu dergilerde makalesi kabul edilen sorumlu yazarın yayını, yazarın istemesi halinde, yayının geliş sırasına göre sıraya girecek ve kota bulunması durumunda, kriterlere uyan makalelerin AE yayımlanması için ULAKBİM tarafından onay verilecektir.Yıllık AE makale yayımlama kotasının bitmesi durumunda, ilgili yayının yazarı, makalesini AE olarak yayımlatmak isterse APC ücretini kendisinin ya da fon sağlayıcı kurumunun ödemesi gerekecektir.

Faydalı Linkler:

Springer Nature-Türkiye OA Agreement