Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak üniversitemiz öğretim elemanlarına kütüphane hizmetleri hakkında bilgilendirici tanıtım programları düzenlendi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak üniversitemiz öğretim elemanlarına kütüphane hizmetlerinin ve araştırma yöntemlerinin etkin ve verimli şekilde kullanılması için bilgilendirici eğitim toplantıları düzenlendi. Eğitim kapsamında Tonya MYO, Vakfıkebir MYO, Çarşıbaşı MYO, Şalpazarı MYO, Beşikdüzü MYO ve İlahiyat Fakültesi  ziyaret edildi. Fatih Kampüsü Birimleri için 2 seans olarak (öğleden önce-öğleden sonra) etkinlik düzenlendi. Tanıtıma kütüphane web sayfası ayrıntılı bir şekilde anlatılarak başlanmıştır. Kütüphane web sayfasında bulunan katalog tarama alanı hakkında bilgiler verilmiştir. Kütüphane veri tabanları ve intihal programları (Turnitin, iThenticate ve intihal.net) hakkında kapsamlı bilgiler verilmiş olup akademik personelden gelen sorular çerçevesinde devam edilmiştir. Diğer kütüphane hizmetleri (KİTS, TÜBESS vb.) hakkında da bilgiler verilerek eğitim toplantıları verimli bir şekilde gerçekleştirilmiştir.